Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lövens cykel

Löven har börjat dala mot marken nu

De faller ett och ett från grenarna

De flesta är ännu blekgula

Men snart kommer hela färgskalan 

Från grönt till rostbrunt synas

Både på marken i luften för ett ögonblick

Innan det bildas en mjukprasslande matta 

 

Löven faller så stilla in i vila

Hösten symboliserar både ett års slut 

Och ger ett nytt år kraften att börja

Så i de fallande löven ser jag livets gång

Från början och fram till slutet




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-07 06:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om de fallande löven som får träd och buskar att stå nakna över vintern för att återigen grönska när det blir vår.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP