Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i spontanitet utan tanke på form, ett övande att låta det flyta ut det som vill komma.


Saknade ord

Orden de plötsligt försvann
Just som de skulle ut
Budskapet framföra
Finns de nu någonstans?
Tankarna vi hade förut?
Som vi format till ord
De som försvunnit
Sjunker de ner?
Vilar de hos oss?
Eller slutar existera?
Är tanken en egen enhet?
Frånskilt ditt sinne
Men ändå dess barn?
När orden försvann
Kom en spontan reflektion
Om vad som vara ordens "gestalt"
Det blev till denna texten
Frågorna behöver jag undersöka
Med ord och tankar
Likt virtuella partiklar
Som spekuleras spela jojo
Med självaste existensen
Är orden tillsammans med
Allt som är abstrakt
Kan flytta på sig
Från att existera hos oss
Om än hur kort
Till att vara någon annan stans
En plats där de också existerar?
Finns det fysiker som också där
Spekulerar från mätbara effekter
Där det nakna tomrummet
Sprakar av bubblande partiklar
Undrar de också
Var dessa är när existensen inte är
Här är en direkt fråga vi kan ställa:
Var finns det abstrakta
Ord, berättelser och minnen
När ingen tänker på dem?




Prosa av PFJS
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-09-03 18:41



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud? Ja, det klassiska filosofiska dilemmat. Jag tycker ditt flöde ställer helt rätt frågor. Behövs ett helt liv att försöka svara på dem. Välkommen hit! :)
2022-09-04

  Larz Gustafsson VIP
"Missing Words", Selecter.


https://www.youtube.com/watch?v=N4b-rJPGdOY

2022-09-03
  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS