Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Nu anförtror mig vinden sin röst. De kala vidderna.
Naturens klädedräkt. Över hav genom vind hörs
vemods klang medan dagarna lämnar sin rytm.
Ett andetag. En resa. Farväl till molnets flykt längs
bäckars aningslösa vägar. Till trollsländors parningshjul
i fritt burna luftrum. Trygghet är årstiders ständiga
upprepning. Riktningen vilar förankrad i tiden.




Fri vers av Margit Grell
Läst 184 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-09-05 20:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En årstid med doft och färg och känsla!
2022-11-01

  Solstrale VIP
En vandring i årstid liksom ord som mjukt ger vika för trycksvärtan! Du fångar stämning!
2022-10-06

  Sparvögat VIP
Så fint du klär årstidernas växlingar
i ord, vilande i höstens vagga…
2022-09-17

  Iréne S Räisänen VIP
Bildskapande prosadikt. Temat finns i varje mening.
2022-09-17

    undertecknad.ingen.alls
Många meningar här som är vackra helheter i sig. Dock sammanfogade på ett sätt som känns lite fragmentariskt - kanske hade de olika koncepten kunnat bindas samman bättre?
2022-09-13

  Kajan VIP
Här är naturens väldighet närvarande, och visar hur intimt förbundna vi är med den och dess föränderliga väsen; och samtidigt blir vår relativa litenhet och utsatthet uppenbar.
2022-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Margit Grell
Margit Grell