Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotomotiv lånad : I natur näverskor 1800-1900 tal som finns i museum på min hemort och kulturplats.


I valtider val par

 

Välja rätt 
I valtider när du spurtar så det ryker damm i fädrens spår
...Saknas inte stegen...
Genom tillfälligheter kommer att tänka på
valarbetare nu inför kommande valet där det gäller att välja rätt.

Natur som natur. Näver då som nu i samma slag på björkved det är fint med näverved särskilt i kyla som värmer upp så gott. Kanske skulle man haft näverskor på fötterna här men det skulle nog vara kallt bättre är nog med vadmals skor om det fanns sådana, som snöskor som fanns i mitt barndomshem. Björken har jag vart fall i min vedbod som jag myser med och eldar i spisen av .

/”Kligaffeln” Kommer i sammanhanget i tänket den som i liknande material som näverskorna gjorda av näver i björk. Skogsbjörk dåtid som nutid, då där min far hängivet tillverkade träbestick som trägafflar skedar mm, trägaffeln ännu som att så bra att klia ryggen med.

Copyright Glitträ



Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-07 12:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vilken härlig valnöt. Litet söt också.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP