Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Broderiet

Jag smeker broderiet
stygn för stygn
allt det ljusa,
allt det mörka
blandas till en väv
var gränsen går
är svårt att se
tråden är för tunn
fast stygnen läggs
just där jag står
ser jag inte
mönstret klart
jag är för nära
fast varpen sträcker sig
mot tidens början
är slutet ännu olagt
så tråckla, tråckla
någonstans i väven
kanhända att vi möts




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-21 17:50



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert... är ditt broderi av ord...
2022-10-05

  Skatflickan VIP
Väldigt vackert
2022-09-26

  Daphne VIP
Typ lite stringtheory fast med garn? Gillar!:)
2022-09-24

    ej medlem längre
Fin!
2022-09-23

  Respons VIP
Får mig att tänka på skillnaden mellan det maskinella datorbroderi som finns på många plagg idag och det handgjorda broderi som kräver mycket tid och arbete och likheten mellan ordskapande och broderi.
2022-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP