Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spice på konstskolan





Konstskolan 2013, höst eller vinter, veckor eller månader innan jag blir utslängd (slutet av året). Vi skulle köpa hasch jag och en kompis, Ax, vi båda var förtjusta i samma tjej och hon gillade att leka med oss som en katt om vem som va överman. Detta irrelevant. Han var lång och gänglig antingen skitful eller skitsnygg men vit kille med stora röda läppar - såklart tjejerna tyckte han va skitsnygg.

Vi var på gården till skolan i rökrutan bara jag och Ax och langarens. Han såg ut som en kort version av Jean Claude Van Damme han var bipolär och socfall och tappade mycket bättre än Ax när de skojsigt och tuppigt utbytte freestyles. Langaren betydligt vassare - något som hans diagnos kanske kunde ligga till orsak för. Rått.

De dåliga nyheterna, han hade inget hasch utan det blev spice istället (syntetisk cannabinoid). Vätska som sprutats på grönt té, okänd styrka.

Vi meckade och började röka kommer inte ihåg vem som rullade. När jag höll in det andra eller kanske till och med det första blosset märkte jag hur min syn förändrades - liksom zoomades in och jag kände mig rund och lätt om fötterna. Tar bara några bloss till. Sedan förklarar jag som hastigast att jag måste iväg.

Går bort bakom ettans ateljéhus och tittar tillbaka på rökrutan (nästan ett lusthus i trä fast utan fönster). Det är några fler personer där. Kommer inte ihåg vad som far runt i mitt huvud men är paranoid och illa till mods.

Går in i ateljehuset igenom korridoren förbi årgång 1 och vidare till 2an där jag nu har Atelje. Går upp för trappen - det är tänt i salen. Det är det bara om någon är där men hittar ingen. Lägger mig i fosterställning på golvytan till min plats - filmer far igenom mitt huvud. Vet fortfarande inte om jag var ensam eller om någon hade en ljudinspelning igång men hör min farmors röst som på repeat säga ”mycket ensam och ledsen, mycket ensam och ledsen”. Resten är en dimma men vaknar i ett av sidorummen i korridoren mitt emot ettans Atelje där vi brukar kolla film/videokonstföreläsningar. Det är Ax som väcker mig och skrattar. Jag vaknar i soffan med en papperskorg framför mig där min mobil ligger. Resten av dagen eller kvällen kommer jag inte ihåg.




Prosa (Kortnovell) av Knark VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-09-24 08:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP