Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Digital Epistemologi


Nere vid Brolyckan

Lyssna nu till denna sång

Nere vid Brolyckan är ofta något på gång

Där Sitter fattiga pensionärer och tar igen sig

Efter ett långt arbets liv tar de det lugnt

Vilar sig den sista tiden i livet de levt länge

Bara sitter där och fikar och äter lunch

De kallas för pensionärsligan som bara ser på TV

Sedan får de besök i sina privata hem av främlingar

Som bär med sig sina liv i nöd och lust

Unga människor med mindre livserfarenhet

En kvinna säger att hon bara jobbar för pengarna

Att göra en solidarisk insats är henne främmande

Att bli arg på gamla människor för det som hänt

Har blivit mer på modet numera än vad det var förr

Vad som rör sig i deras huvuden undersöks noga

Ett ständigt intensivt utforskande sker

Sina minnen får de inte ha ifred !

Skallemätning och påkostad sjukvård

En gång i veckan kommer fotvårdaren

Sedan ska de kallas till tandvård också

En föreståndare med en diger lön hon lyfter

Ser på sig själv som en omvårdande hjälte

Men får bara mycket klagomål från anhöriga

Som för sina skuldkänslor avreagerar sig på personalen

Vikarier pekas ut för att vara skyldiga till missnöje och misär

Av föreståndare rädda för att ställas till svars för anklagelser

Det har spridits ut en föreställning att vi ska göra detta

Tillsammans och bryta isolering ända in till döddagar

När vi fått lära oss i ungdomen att vi ska klara oss själva

Så mycket som möjligt här i livet

 

Taleptox Skrev

Den 20220925

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-09-25 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP