Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om att vara arbetslös en längre tid


Arbetslöshetens mörker

Som ett ok
Kring min hals
Är min arbetslöshet

Men om jag finge träna
En sten från mitt hjärta föll
Bara fråga en som vet

Som en öken
I mitt liv
Är min långa färd mot dag

Ur ett mörker
Trevar jag mig fram
Hittar strax mitt egna jag

Hittar strimma på strimma
Av ljus ur mitt mörker
Hjälpt på vägen av en yster

Människa som tror på mig
Som lovar mig sitt yttersta att hjälpa
Var vingskadad broder, syster

Nu står du där på min väg
Mot ljus och färdighet
Fråga gärna mig om det

Kanske kommer jag att fungera
Inte blott att fundera
Fråga en som vet




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-07 19:04



Bookmark and Share


    Camillaa
intreesant :P
2006-08-17

  Fredrik Stillesjö
Hej lodjuret!

En mycket fin och känslig dikt om arbetslöshetens gissel. Har själv upplevt det en tid, så jag kan lätt identifiera mig. Jag gillar det uttryck av hopp som dikten förmedlar också. Hälsar Fredrik
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP