Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Du är inte jag. (Alla de bilder jag illustrerat med detta decennium är tagna med egen kamera och möjligheten att alls ha bilder här, kom först i början på år 2008. För nu så där som förfärligt länge sedan du ännu var...)


Jag är inte du






Anita var omkring femton år och du var
omkring tjugofem. Du var vuxen och som
'på andra sidan staketet.

Anita var ännu ett barn, hon växte hela tiden.
Men på något vis bar hon på övertygelsen om
att hon inte skulle bli

mycket äldre än så. Det var som att du befann dig
precis utom räckhåll
och därför så oändligt långt borta.

Ni hade ett osynligt band er emellan
och även om det fanns där,
var du som övertygad om att det aldrig skulle kunna

bli ett möte på 'samma mark'.
Du skulle bara försvinna i årens dimmor
och du skulle aldrig kunna hitta 'tillbaka'

till känslor du kände ännu,
den där tiden för nu så länge sedan
då du själv var femton år.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-03 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP