Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
6 oktober 2022


Bugande björk

Vinden slog i träden
och jag log när jag såg den
ståtliga björken buga,

vika sig i vördnad
och fälla fram
sin stam som tack.

De gula löven
klappade bladen i takt
för den styrka och makt

som vinden
påminner människan
om storheten i livet

och den inre friheten
som famnar mitt väsen
när själen söker fram sig själv.

Det är som en blixt
som hamrats fram
från klarblå himmel;

Ett skratt
från mulen mun
som öppnar solen,

likt en ros
inför en skön
och grann gryning.

En vindslagen björk
bockar blygt av att bära
sin krona i sådan samvaro.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-06 23:59



Bookmark and Share


  Jasmine_S
Vilken fin text! Jag gillar verkligen rytmen som kommer fram. Bravo!
2022-10-09
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP