Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I Björkarnas stad Umeå, har vi tusentals björkar med björkögon på stammen. De är olika allihopa och startar min fantasi.


Björköga du finns överallt

Björköga

Du finns överallt
hela året
Jag ser dig varje dag

Du gråter ibland
då någon är dum
då du blir sårad
när någon slår på dig
eller sparkar

Du finns i så många
skepnader
ibland stora runda
ibland kisande
Även stängda
kan dina ögon vara

Jag tänker ibland
vad du tittar på
Ser du mig
då jag stannar där
framför dig
eller är du
upptagen av annat
viktigare

Det är ju många
som tycker
att du är
så len och fin
med den vita huden
runt om ögat
som kan vara
mörkt och skrovligt
och din blick
biter sig fast i min fantasi

Du finns här överallt
i min hemstad
jag passerar dig varje dag
får aldrig nog av dina blickar

Du är så vacker
året runt
Även då du fryser
så värmer du min själ
med dina björkögon
och din varelse








Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-10 11:47



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen
2022-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP