Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


När kom du?

-

När kom du?

-

Sa det "puff" eller "plopp" och här du var?

Första stunderna av vad det yttre såg som ett separat du, nu påklistrad namnlappen "Ulf" eller "Klopp",

kände inte det "du" som då var, var inte perspektivet separationens motsats?

Sammansmält med din mor i djupets hjärta, trygghet i att vara utan att vara.

Omgivningen var ett med ... ett egolöst sinne.

-

Denna gränslösa verklighet, som saknade etiketternas separering,

mjukt flytande navigerad med kärlekens vård som kompass.

En förtjusande märklig ihopsmält värld. Ingen kant i verkligheten var skarp eller vass.

-

När kom du?

I ditt inre, sen när gränser blivit till, skapade du då det "du",

som sedan blev till identitetens du?

En mental dubbelgångare, som med ett "puff" eller "plopp" - nu var du.

-

Enighetens du blev till separationens "du" - kartan blev landskapet, och kartan ritar om sig själv efter behag, efter ett godtyckligt sinnelag.

-

När kommer du? Inte den du, utan DU.

-

 




Fri vers (Fri form) av PFJS
Läst 46 gånger
Publicerad 2022-10-12 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS