Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderdomen är en räcka svepskäl


Mina ben
är långväga kamrater, långt gångna,
vuxna ur urtidens avlägsenheter

Resten
är ett villkorslöst antagande
i sicksack genom klädedräkten

Ansiktena på fotografierna
åldras inte

Ljuset har naglat dem i ett då
som står för sig självt
på händelsehorisonten

I förhållande till betraktaren,
ute i tidens nernötning,
blir de ljusskrivna allt yngre,
där de befinner sig,
många älsklingar, fjällvandringar
och katastrofer bort

Själva fortsätter vi våra expeditioner
ute i tidens böljande frontlinje,
hukande, utan garantier,
men med skygglappar och smala ögonspringor
i blåsten

Böckerna vi samlat som lindring viskar
om tillblivelser
i ljushylta tystnader,
längs kaffemuggarnas uppsträckta
parad
vid tangentbord eller raspande blyertsspetsar
i ögonblickens plötsliga påfund

Alla utom de utvalda
står tätt ihop med ansiktena mot väggen
och ryggarna utåt,
tysta, med alltför mycket att säga,
medan betraktaren svävar
i Gurbachan Singh Sachdevs Raga Brindani Sarang;
flöjten vindlande
genom allt vad världen har av oemotsagd, uppmärksam vila

Det jag behöver men inte uthärdar
finns långt bort
i en outhärdlig febrilitet

Själv är jag obehagligt nära
och påflugen, väl innanför min komfortzon

Denna läskpapperstäta samvaro med mig själv
har jag aldrig önskat,
ens när jag stått på god fot,
långt mindre nu,
när jag i äldre version kikar fram fårad
bakom mina minnen
av damstjärtar
och ystra gäddslaskningar
i efternätter, grälla gryningar och arbetsdagar,
i ändlösa samtycken
längs potensens och kättjans vindlande eriksgator,
från fjällstugor till kafétoaletter

Ålderdomen är en räcka svepskäl
i sällskap med undanflykter
och inte minst minskad muskelmassa,
kompenserad med raljerande rönnbärspoesi,
arroganta avståndstaganden
och svidande vidräkningar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-13 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP