Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thore Rösnes

Ur en bok jag inte öppnat
på decennier;
Pierre Bourdieu: Texter om de intellektuella
ur serien Moderna franska tänkare
på bokförlaget Symposion,
faller ett julkort
med ord av tacksamhet,
uttryckt av en sedan länge död;
Thore Rösnes - för min medverkan
i musikmagasinet Gränslöst,
där en annan till Hades nedstigen;
Guido Zeccola, en gång introducerade mig

- såväl den tacksamme som hans tacksamhet
är nu ryckta ur sina sammanhang,
som ett par vinddrivna fåglar
förda vida vilse över havets vidder

och här sitter jag med ett vackert ord
som bränner som en sol
som svävat alldeles för sig själv
inne i sitt mörker,
tills jag råkar öppna boken
och kommer i besittning av en gåva
jag inte längre vet vad jag ska göra med,
utom att låta den göra mig sällskap
när jag botaniserar i min sydliga retreat
i Nyköping,
som alltmer känns som ett förflutet
fullt med skatter,
där just nu rummen fylls till brädden
av John Cages She Is Asleep (1943);
Duet for Voice & Prepared Piano
och Quartet for Twelve Tom-Toms,
med Joshua Pierce (piano);
Jay Clayton (voice)
och The Paul Price Percussion Ensemble (tom-toms)




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-10-13 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP