Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Betong i ljus fast alla sover

-

Nattens diamanter

Dolda av stadens elefanter

Vars porslinsbutik lyser

Sprutar konstgjorda fotoner

Längs gatornas korridorer

Betong i ljus fast alla sover

Avlägsna från naturens symboler

Som natthimlens ikoner

Sett på av tusentals generationer

Gav inspiration för berättelser

Sagor och levande mytologier

Också tänkande och reflektioner

Men elefanterna som sover

Även fast oljud ständigt låter

Bland betongens lägenheter

Avklädda naturens kläder

Ser vi inte nattens diamanter

Bara ljuset från hjärtlösa telefoner

-




Fri vers av PFJS
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-10-15 01:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS