Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gräver min grav i en anteckningsbok


Bredbent
låter jag urinen flöda kroksabel

Vi behöver ännu fler
än de som redan saknas,
tänker jag

Bortgångenheten
är oöverstiglig

Någon ler troskyldigt
inne i sin psykos,
där dagen står och hänger
i ett hörn av tankeförmågan;
drar regnridåerna tätt omkring sig
och låter sekunderna ticka snävt;
ser timmarna dra minuterna efter sig
och ansökningshandlingarna singla ner
som krigsslutskonfetti

TT har för länge, länge sedan
kastat teleprintern åt helvete;
tar sin dagliga dos digitalis
och plåtskåpsstaplar avdöda programledare,
torra som lutfisk,
i AIK:s omklädningsrum:

Pekka Langer
Sven Jerring
Lennart Hyland

Dagen lägger ut sin kurs,
men ingen anmäler sig

Detta är struntsummornas tid

Man sitter vid läggdags
och sjunger ut;
minns en och annan bekant
man sett på gatan
i livets slutskede,
med ögonen fulla av horisont och palliativ

Jag gräver min grav i en anteckningsbok;
bokstaverar Bleka Döden




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2022-10-21 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP