Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta allt jag skriver med en nypa salt om ni är moralpoliser <3 (fast det utgår jag självfallet ifrån att ni inte är!) Kram och ta hand om er!


Kastar alla mina pärlor åt svin

Kastar alla mina pärlor åt svin

dopamin och serotonin,
snabba kickar, billigt rödvin
hans nyckelknippa klirrar
och hans pupiller glittrar,
stora som tefat
och jag har inte ätit mat
på nästan tretton timmar
ser att han också är hungrig,
men efter något annat

vi blir bästa vänner inne på herrtoaletten
spiller alla detaljer, lyssnar och berättar
att networka på ett rave är att stoppa pulver i käften
oerhört generöst av honom att bjuda
du är min bästis nu, ta mina hemligheter som valuta
det är jag och du, åtminstone tills festen slutar.

Röken lägger sig tjock mot taket
jag väntar på mirakel, uppslukas av basen
vi är födda för att vinna,
men om snuten gör entré så kommer jag ändå att springa
det är bara att fortsätta simma.

Jag har försökt tala, men jag har tappat rösten
taggtråd har omvandlats till solsken i bröstet
som att detta vore den första och sista hösten
den anonyma gestalten lägger sina armar runt mina höfter
ställer sig tätt intill mig med sina fötter
ett tyst löfte, jag är din tills jag tröttnar.

Jag har saknat det så mycket
smaken, känslan, lukten
det var länge sen nån rörde mig
och jag känner mig faktiskt lite suktad

I en lokal fylld med andra harmlösa kriminella,
även fast mina känslor är kemiska och hormonella;
här finns ingen verklighet att förställa,
jag är lycklig men dekadent
mitt spöke räcker över nyckeln till mitt hjärta,
som att den vore gudasänd
här finns inget utrymme till att tänka på broarna jag bränt.

I efterhand minns jag inte ens vad han hette,
jag minns hans skäggstubb och hans läppar
minns att hans blick var hungrig
och att hans ögon var svarta
han är sämst men jag är inte mycket bättre
två snygga pundare med rakblad i käften
när rosor blommar i staden är vi ogräset.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-10-23 18:38



Bookmark and Share


  RymdenIenLåda VIP
Starkt!
2023-06-04
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP