Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skapelsens skuggor


I skuggan av dödens värld

Han levde för ett tag i dödens värld

Så såg han på sitt tillfälliga jobb

Han hade velat göra en insats

i ungdomen och hade hamnat

på ett jobb i äldre omsorgen

Att gå till ett jobb som

Han inte tyckte var roligt

Han längtade efter ett glamoröst

Karriärs jobb och att spela golf med

Sina vänner från puben

Men när man kommer hem

Till andra människors privata

Bostad krävs det av en människa

Att man har insikt i deras situation

Och en känsla för att det är deras område

Och det ansåg han att andra

Människor inte hade

Det var bara han som visste vad

Han sysslade med ansåg han

Hans kollegor dög bara att

snacka skit om bakom ryggen på dem

Det var hans hämnd för att

Han hamnat i äldre omsorgen

Ett jobb han inte trivdes med

Om än att han försökte göra sitt

Bästa ifrån sig varje dag på jobbet

Men det klagades allt mer på kvalitén

På vården i äldreomsorgen

Och till slut tröttnade han på

Att bli utskälld av anhöriga och

Att ofta bli kritiserad och anmäld

Till annan instans och han valde

Att sluta i förtid och ägna sig åt annat

Sitt forna yrkesliv försökte han senare

Glömma bort men ofta blev han påmind

Om den tristess det innebar att

Ständigt bli utpekad och beskylld

För att inte hålla måttet

Det verkade som att människor

Hade ett behov av att skylla på andra

Han bytte yrke i medelåldern

och valde att ägna sig åt förlagsbranschen

Och människors privata liv fortsatte som vanligt

Och en del pensionärer hade det ganska bra

Och de som hade det bra gick det ingen nöd på

Trodde han i sin ensamhet i sitt nya yrke

I Livet i skuggan av dödens värld

Så som han uppfattat det !!

 

Taleptox Skrev

Den 20221024

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-24 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP