Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har förstått att det finns dem som tror att den svarta ängeln är en fd pojkvän. För mig är hon mitt destruktiva jag så som jag en gång var.


Svart Ängel

Tittar ut från ett flygplan och ser alla moln under mig
Tänker på dig och på min saknad.

Du var en del av mig under så lång tid.
Vi var bundna vid varandra men endast jag kan ge dig näring

Du har sagt att jag inte skulle klara mig utan dig,... att du är den värld jag känner till,... att det är hos dig som jag kan vara den jag är.

Jag trodde på dig, att jag inte kunde vara något annat... och gav dig all min tid lät dig skapa min identitet.

På senare år blev du svartsjuk när du märkte att jag hade en förmåga att älska
och att någon annan kunde känna detsamma för mig.

Du blev åsidosatt och stundtals glömd, du gjorde allt för att göra mig påmind, gjorde allt för att visa att du fanns du krävde att jag skulle sätta andra på distans

Varje gång jag blev osäker fanns du där, när rädslan, mörkret eller någon fick mig att brinna så mycket att odjuret kom fram,
fanns du där för att hålla om mig,
fick mig att stanna i din famn..... bland skuggorna

Ibland tvingade du mig till tystnad fick mig att inse att ingen annan skulle förstå
eller ens orka lyssna.

TÄNK ATT JAG TRODDE PÅ DIG!

Du har jagat bort dem som har velat komma mig nära...
genom att dunka mitt huvud mot en vägg,
slå in mina knytnävar i något hårt,
rivit mig,
skållat min hud ....under heta droppar
och effektivt byggt upp en mur gjort av betong.

Taggtråden lindad runt min kropp
osynliga tårar som fastnat i mitt inre, blir till pölar av blod på mitt golv

smärtan kom som en njutning en njutning som endast du kan ge mig
Utamattad och trött fick du mig att återvända till dig

och till det som jag känner till

Varje gång du tog mig i din famn sköt jag bort dem som försökte att älska mig

Du är starkare än dem jag älskat...men JAG ÄR STARKARE ÄN DIG!

Nu finns du på en tavla långt borta från mitt inre min svarta ängel är ett minne blott men din bild finns tillräckligt nära för att inte bli glömd eller gömmas bort

Du har varit en del av mig och bidrar till den jag har blivit

Men ALDRIG SKA DU FÅ TA ÖVER MIG IGEN, min svarta ängel min inre skepnad, aldrig ska du få härska och bestämma...trots den saknad som jag kan känna i min nya värld...bland alla dem som inte vet vem du är...

/ Manora 040822






Övriga genrer av Manora
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-08 16:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Manora