Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuan-yins klarögda läsningar


När rutinerna råder
mellan rådslag och radanmärkningar
verkar dagarna förnuftiga och hyfsade,
men utan lagbunden upprepning
stiger allt vilt och oresonligt

Jag är ute och leker

Hela livet är sådant: ut och lek!

Jag fyller eftermiddagen
med Bachs Engelska Sviter,
såsom man fyller underjordiska tankar
med stalaktiter och stalagmiter,
eller andlighetens bergrum
med hemliga lustar och ättika

Jag duschar i Bach,
klär mig i John Cages upplysta tomrum,
vilar i Kuan-yins klarögda läsningar i mig

Galaxerna står och skälver
som semitransparenta rönnbärsgeléer,
dallrande på porslinsfaten
ute i augustis bersåer

Hjärtat står och gnager på gammal tillit

En tunn slöja sjukdom
brister i torra svep av spindelnät
bakom mig
ute på Tova Bråte
strax efter utgången av fågelskyddets
landstigningsförbud;
gamla tider brummande
över lutande humleträdgårdar
i kvällens avståndstaganden
bortöver fjärdarna
mot George Setons Kleva,
där gladorna flög

Livet är konstant som ljusets hastighet

Idag i en vaccinationskö
såg jag en gammal vän
som, ännu ej död,
fått sina drag märglade
och spända över panna och kinder,
som en dödsmask i förskott

Döden kan inte vara så jävla noga!

Många som gått åt helvete
för länge sedan
har lämnat lealösa bokstäver efter sig
i dokument som förlorat all betydelse

De sprang alla ner sig i nödåtgärder,
till slut




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-08 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP