Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Om att läsa böcker

Varför ska man läsa böcker och texter?

En man jag träffade en gång

Sa att man ska läsa böcker

För att bli mer medveten

Vad är att vara medveten?

Vetskap om andra människor?

Han menade på att det varit mycket

Smärtsamt för honom när han upptäckt

Att människor tänker så olika som de gör

Måste man läsa böcker

För att kunna vara mer medveten?

Eller finns det också andra sätt

Vilket man kan bli mer medveten genom??

Varför ska man läsa böcker och texter?

För att förkovra sig och lära sig mer kunskap?

För att roa sig med förnöjsam text?

För att upptäcka nya verklighets sammanhang?

Det finns sannolikt lika många skäl

Till att varför man ska läsa böcker

Som det finns böcker att läsa

Varje text har sin stil och innehåll

Sedan kommer man till värdering

av texter och böcker

Vad som anses vara en bra

respektive en dålig text??

Värdet av en text ligger i läsarens

Bedömning av texten eller boken

Ju mer böcker man läser

Desto mer inser man hur svårt livet är

Och mer komplicerat än vad man kan tro

det mesta är det är en tanke jag kommit på

Att tänka på när det gäller att läsa böcker

Har jag blivit mer medveten än tidigare

Innan jag läste böcker ? Ja det tror jag –

Sannolikt finns det ett uns av sanning i det

 

Taleptox Skrev

Den 20221114

<+>




Övriga genrer (Kåseri) av Taleptox VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-11-14 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP