Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återfödd

Kliver ur duschen, en blick i spegeln övergår till en stirrtävling med min egen spegelbild
Stirrar, observerar, känner
Ser mitt trassliga hår, mina blossande kinder
Stirrar tills blodkärl brister och hjärtat dunkar
Torkar av vattnet med en handduk
Torkar, trycker, skrapar
Ett ihärdigt utplånande av gammal hud
Gamla minnen
Låter tusen hudceller falla ner på golvet
En del av mig utbytt, borta
Ny hud, nytt skal
Plats för allt, plats för ingenting
Ömsar hud och byter skinn
Om jag stirrar länge nog kan jag byta ut mig själv
Kan jag byta ut mig själv?




Fri vers av Enltenplanet
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-16 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enltenplanet