Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tiden är inne finns det ändå ingen tid

Tid är ett knepigt begrepp
Samtidigt som den inte existerar fokuserar vi på den hela tiden
Vi jämför oss med de som haft mindre tid
Vi jämför oss med de som haft mer tid
Vi är rädda för tiden
Vi vill ofta att tiden inte ska finnas
Det gör den inte
Tiden är ett själlöst begrepp konstruerat av människan
Ändå skrämmer den oss mer än att vi själva skapat den
Tiden är vår största fiende – i vår tid
Vad händer om vi släpper taget om tiden?
Är det då vi börjar leva?
Är det tiden som håller oss fast i den materialistiska röra vi befinner oss i?
Släng din klocka och följ med
Lev ditt liv utan tid
För när tiden är inne så finns det inte längre någon tid
Så varför låta den begränsa dig från första början?




Fri vers (Fri form) av Maja Ottosson
Läst 35 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-18 14:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
släng din klocka

stäng av din radio

släng ut tv:n

smasha din mobil

häll ut ölen

andas luft ist 4 rök
2022-11-25

    ej medlem längre
fint. vackert. fantastiskt. otroligt. bara bra dikter nu här. ilskan har tystnat. hövva.
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Maja Ottosson