Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En paradoxal text om existensialism.


Evig entropi

Mitt i det ändliga oändliga
Slås jag av det oslagbara
Att allt som funnits kommer försvinna

Det är möjligt att jag är omöjlig
Som försöker beräkna det obegripliga

Men samtidigt skräms jag av modet
Att jag vågar tänka det otänkbara:

Om vi lever endast för att dö
Blir då inte det meningsfulla meningslöst?




Fri vers (Prosapoesi) av Amadeus
Läst 97 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-21 08:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
otrolig bild. förmodar att du gjort den själv. för det ser inte ut som en kopierad jpg. har inte sett den förut. så om du har snott den vill jag iaf säga att du har god smak.
2022-11-24

    ej medlem längre
"i smoke because i hope
for an early death"

"i smoke because i hope
for a long and
painful lungcancer"

jo tjosan........
2022-11-24

  MagisterZ
Djupt, med snygga motsatspar som "slår ut varandra" i sann ekelöfsk anda. Gillar skarpt!
2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Amadeus
Amadeus