Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16 november 2022


Vårt fallna tillstånd (Vi vet, tror vi)

I stället för att inse
att vi inte vet

tror vi på svaret
tanken ger.

Vi tror hellre
på lögner,

än insikter
om vår ignorans.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-11-21 11:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sokrates gick runt i hela grekland, och frågade personer överallt om de va kloka. väldigt många svarade "JAG ÄR DEN KLOKASTE I LANDET!!!", inte lika många i maktpositioner va altruistiska, alltså, behandlade människor lika och respekterade allas åsikter, vilket man ska göra i en (social)demokrati.... som länderna i norden, som cuba.... usa har också ett bra socialt skyddsnät oavsett vad svennar ljuger om...... det finns ställen som fountain house överallt i stockholm sverige världen. haruki murakamis mest kända bok, "norwegian wood" (efter the beatles låt) handlar om ett ställe där alla lär av och tar hand om varandra..... sann socialdemokrati... som hippiekolletiv, fast utan så mycket droger....
2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP