Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåg mot anonymitet

Att den största fienden
Är jag själv
Min hjärna
Dom inre labyrinterna
Med spökdörrar
Har jag inte lyckats
Bemästra

I dessa kart lösa oändliga
Blir tron att alla andra
Är starka
Obekymrade

Trött att alltid bry mig vad andra ser
tänker om mig
att tappa ansiktet
Visa svaghet
Inför kända som okända
Känner mig som en tonåring i labyrinterna

Snön yr runt tåget
Genom rutan syns Sverige
Det kanske riktiga Sverige
Små orter
Bruksorter
Verkstäder
Sömniga samhällen
Alla strävande människor
Som kanske hatar sitt jobb
Men gör det
Kalla bilar på parkeringsplatser
En kvinna tittar på mig
I glasets spegelbild
Ser hon det jag ser
Vad jag tänker
Varför tänker jag på det
Å jag hatar toaletter på tåg
Jävla grottmänniskor därinne

Huvudstaden närmar sig
Så vacker
Men kall
att tappa ansiktet
På dessa gator
Svårare
Ingen bryr sig

På gott och ont
Blir jag starkare
Av anonymiteten
Och lämna labyrinterna
För en stund




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-26 22:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag trivs med att resa till Stockholm. Sedan kommer jag styrkt tillbaka till ankdammen Gävle.

2022-11-27

  Skatflickan VIP
Du både fångar och förmedlar känslan väldigt väl, och att det är på ett tåg, med den monotona Rytmen , livet som strilar förbi utan för, det försjunkande som tåg sätter en i, det förstärker
2022-11-27

    ej medlem längre
jag känner ett lugn när jag läser texten

men också en del jävlar anamma

mest vackert dock

inte så många slag under bältet

men det beror väl på vem man e

"the tao that can be named

is not the eternal tao"
2022-11-26

    ej medlem längre
Bra fångat med både äcklet och ointresset för andra och samtidigt oro för vad dessa väsen själva tycker om diktarjaget. Även konceptet med storstadens anonymitet är något jag känner igen när jag själv flyttade från huvudstaden till en mindre håla. Kort sagt, bra fångat!
2022-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP