Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att söka förklara verkligheten, min mera egna och det på mitt litet egna vis. En del fåglar är som spralliga och fulla av lek, de sitter ibland vackert, drillar vackert eller bara verkar finnas till och med.


Dagens förklarade ord 2022 12 01





Mungipa,
en sådan där som är så osläkt med glipa,
då något står öppet, ungefär som en lätt
samt tillsluten och ostängd dörr till framtiden.

Mungipan är istället ett slags osynligt djur
som biter sig fast precis vid sidan av munnen,
öppen som stängd. Det går att ana sig till den

och att se i den mera mikroskopiska världen.
En lätt främmande fågel i en värre hage än
grannens möjliga kolonilott, försök till täppa.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2022-12-02 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP