Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Det förflutnas spegel

I minnen av det förflutnas spegel ser han

Mot sin vilja hur han misshandlas och förnedras

Både fysiskt men också psykiskt

Hot och trakasserier har blivit vardagschargong

Och han tror att ingen knappt reagerar längre

Han har ett förflutet han inte är stolt över

Han vill helst glömma sitt förflutna

Men minnen och tankar om det pockar på

Att aldrig fått en ärlig chans

Att kunna kalla sig världsmästare

Han har velat göra en insats utan att

Tänka på pengar i första hand

Han vet att andra försökt sätt fast honom

Grundat på hat och disharmoniska känslor

I iver att begå irrationella handlingar

Har dom haft förtal av honom att komma med

Så förnedrad och belyst med elakt förtal

I syfte att sabotera ett mänskligt liv

”Herregud vad har dom gjort med dig??”

Frågar en kvinna en vacker dag

”Jag vill inte minnas, men minnen pockar på

Och när jag numera i äldre ålder ska

Klara av vardagen är det så svårt” säger han

”Jag kan hjälpa dig om du vill det” säger kvinnan

Och hon fortsätter ”Får jag bli din hjälpreda?”

Frågar hon ödmjukt honom denna dag

”Det går bra säger han, men jag vill klara

Mig själv så mycket som möjligt” säger han

”Det vill jag också” säger hon till honom

Och så blir de ett par på äldre dagar

Och flyttar ihop i en lägenhet

Och det förflutnas spegel pockar

Inte på lika mycket som tidigare

 

Taleptox Skrev

Den 20221202

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-02 06:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP