Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela samhället sover, det är tryggast så

Vad ska du göra
trygghetsnarkoman
åt ditt hyckleri, din
skenhelighet, självgodhet
och egoism?
Hur orkar du vara en
sån feg svikare, hur
länge ska du
gömma dig för livet?
När ska du vakna
och bli vuxen, du har
hållit på så här
sen du var ett barn?
Du och din familj är
en hjärntvättad sekt,
när ska ni
genomskåda er själva?
Trygghetsnarkomani
borde klassas
som en sjukdom.
Rondellen av status quo
den leder ingenstans.
Den euforiska förnekelsen.
Hela samhället sover,
det är tryggast så.
Det är bara djävulen
som håller på.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2022-12-02 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP