Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Visionärens önskan (världsfreden)

Så visionär är tanken
som sträcker sig vida kring
Med hopp om systerskap
och möjlig fred

När drömmen sluter
våra led

Så visionär är tanken
i sin fullkomlighet
mellan syster och bror
Och alla de som jorden bebor

Att fastän den idag kan
synas som en ren och skär
omöjlighet

Så ska den växa sig så stor
Att den ska räcka i all
evighet

Den tanken som kan tyckas
alltför visionär

Ska en gång så kraftfullt
sluta våra led

Och ge oss det vi alla
innerst inne önskar
så gränslöst och brett

Den fred vi i alla tider bett om
men ännu inte sett











Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-07 11:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, och vi vet ju hur det gick med den drömmen...
2022-12-07

  Kungskobran VIP
I had a dream ….. I had a dream…
2022-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Det är endast de pånyttfödda kristna som är mina bröder och systrar.

Världsfred är en utopi, eftersom människan är ond.

Men Bibeln talar om ett tusenårigt fridsrike och om nya himlar och en ny jord, där rättfärdighet bor.
Där får den vara med som är frälst.
2022-12-07

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om längtan efter fred och frid på vår jord.
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP