Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerad här på Poeter.se 2016-01-21, samt 2020-11-14; Denna version och den föregående är de som gäller. Ord och -begreppslek inspirerad av den moderna fysiken.


Ingenting

Ingenting är något
som inte finns
att detta ting, inte finns
implicerar explicit
att inget finns
i sig självt, något ting
som turnerar en kontextuell
twist.

-----------------------

Ett stort grattis till årets nobelpristagare!
Jag publicerar texten här som en lättsam
reflektion på årets Nobelpris i fysik.




Övriga genrer av Olof Lagerhorn VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-07 11:40



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Rolig text, att fördjupa sig i, eller gå vilse i . Anar mer än förstår; likt en insikt som försöker bryta ner inkörda tankespår..
2022-12-09

  Lustverket VIP
Staffan, kanske intresserar ingenting trots allt fysiker. Jag tänker på spelet mellan virtuella och verkliga partiklar. Ingentinget blir ett någonting och det intresserar fysiker. Varför annars fundera på kosmologi och Big Bang? Något kom ur ingenting men ingenting har potentiella egenskaper på kvantnivå. Kanske kan detta kallas metafysik snarare än fysik, men jag tror att du är lite för 1700-talsaktig när du säger att fysiker bara är intresserade av det konkret uppenbarade.
2022-12-08

    Lena Söderkvist VIP
Kul att läsa poemet är det definitivt. Problemet med allting att det måste komma från någonting, medan ingenting måste definieras för att betyda någonting. Så fort det betyder någonting har ingenting fått ett värde, och det, mina damer och herrar, är alldeles omöjligt. Pling!
2022-12-07

  Staffan Nilsson
Hmmm, nobelkomitten motiverar beslutet:
”för experiment med sammanflätade fotoner som påvisat brott mot Bell-olikheter och banat väg för kvantinformationsvetenskap”
Din motivering är en annan?

Ingenting är inte något som intresserar fysiker.

2022-12-07

    Sefarge VIP
Intressant skrivelse
Nolltolerans mot
Det som inte finns
Men då måste det
Ju ochså få finnas
Det som finns?
Varandras motsatser
som hänger ihop. ..?
;)


2022-12-07

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text att läsa långsamt med tankens klarhet.
2022-12-07

    ej medlem längre
Jg? är det en förkortning på ditt mellannamn?!
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP