Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text som inte platsade i antologin, Saga & Fantasy. Tyckte att det var lite kul att framställa Ett Skogsrå som en "influenser" ---


Skogsrå 2022

Ur skogen kliver Rået fram
i Fjällrävenbyxor
Fickorna fulla av
mossa och lavar
svamptrådar krälande

Mykorrhiza
hoptvinnad navelsträng
till moderträdet
Myrvattnet pumpande
genom stammens
ådror

En kylig morgon
rinnande saliv
mungipor och hals
Algerna och fukten
Bäckens böljande

Kvirrande av
sidensvansarna
i hennes hår
röda rubiner
berusade fåglar

Tranornas tapto
genom luften
Vad gör ni med oss
textar svanar
på himlen

Hennes rygg
en hålig stam
Som inte ens
Bergans anorak
kan dölja




Fri vers av Lena ME O
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-11 17:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett Satans äckel.
2022-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena ME O
Lena ME O