Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har vi varit små.


Den underbara klädkammaren


Två rader med kläder
tre hyllor på vardera sidan
två förvaringslådor på var hylla

En hel massa oåtkomlighet
men han visste
att där fanns en lönngång

Hans bror hade sagt det
Det var ett elände att
inte nå upp

till den översta hyllan
där ingången skulle finnas
eller ens till den mellersta

Likaledes var det svårt
att ståendes på en fotpall
och med uppsträckta armar

nätt och jämnt nå den nedersta

så att fingertopparna nuddade träet
och drömmen om
den fantastiska lönngången

ändock hölls vid liv.



12/12 2022




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-13 17:05



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Påminner mig om den gamla lägenheten jag växte upp i - där var det väldigt högt i tak, hyllor man aldrig nådde. Och så kändes det som att det kunde finnas allt möjligt i väggarna, lönngångar, hemliga utrymmen.
Att minnas (barndoms)magin är ju ett sätt att ha kvar den!
2022-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP