Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Hamnstaden


In mot
stadens hamn
Söker sig
det milda ljuset
Sveper över
båtars skrov
och vidare in
mellan gränderna
och husen
När tunna isen
ljuder som krossat
glas mot stäven
Ligger
stadens hamn
så inbjudande
och varm
Bland
kluckande vågor
och måsars skri
Omfamnad
och innefattad i
Det milda
morgonljuset









Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-24 11:40



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar, stämningsfull morgonbild !
2022-12-27

  Kungskobran VIP
Vacker bild över vintrig hamnstad
2022-12-26

    Lena Staaf VIP
Vackert och vänligt om staden!
2022-12-25

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=63M8-dJ0kb0

2022-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Minns du Anita Lindbloms sång om de små husen i gränderna vid hamnen?
Hon kom från Hille, strax utanför Gävle.
2022-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Hamnstad här med. Gävle.

Jättefin dikt!
2022-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP