Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Kring sjön (i slutet av december månad)


En sällsam stämning
råder kring sjön
Där badbryggan
nu ligger uppdragen
på land

Och från ”tysta skogen”
någonstans
Hörs en hackspetts
glesa något ”trötta”
knackningar mot stam

Spår av bävertänders
framfart ligger som
träflis i små högar
intill strandkanten
längs den väg vi går

Där om sommaren
hörs gläfs och glam

Råder en sällsam
stämning av förväntan

Det har hunnit bli
slutet på december månad
Och snart från en
ljust blå horisont

In över skog och sjö
Närmar sig det nya året






Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-27 09:54



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt fin text - du är bra på att gestalta stämningar i natur och stad !
2022-12-27

    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om den där återhållna tystnaden som kan upplevas i slutet av december. Ett lugn och samtidigt kraftansamling.
2022-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP