Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Retreaten

Det är så mycket man tänker på
i tankars fladdrande ljus
På sånt som varit och det som är
Och det som komma ska en dag

Tankar som fladdrar hit och dit
och i sin välvilja nästan får
ljusets klara låga att av vinddraget
slockna

Tänk om man ibland bara kunde
ge sig själv lite respit
Kanske bjuda in sig själv till
en välbehövlig retreat

Och få lågan att sluta så oroligt
fladdrande brinna
Flämta efter syre, bränna ut
och plåga




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-29 12:09



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja, dessa oroliga tankar som man aldrig riktigt lyckas bli av med. Fint beskrivet!
2022-12-29

  Kungskobran VIP
Jag brukar sjunka ner i min bekväma stol framför brasan på landet och titta ini elden den ger en skön värme och retreat även om lågorna fladdrar.
Fin dikt om avkopplingens svåra konst
2022-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Kom till mig, alla ni som arbetar och är betungade, så ska jag ge er vila (Jesus)
2022-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP