Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Reflektion kring en tidsanda

 

  • Filosofisk betraktelse

Detta med projicering av egenskaper på andra

människor än en själv Som den människan inte

känner igen sig i är ett intressant ämnesområde.

Detta med att upptäcka hur olika människor tänker

Som kan vara mycket smärtsamt att upptäcka nya

Verklighetssammanhang….

Det händer så mycket!

En man sa åt mig en gång ”Finns det inga konflikter

Skapar vi människor konflikter”

Men stämmer det verkligen?

Samtidigt som omvärlden förändras,

förändras man själv också

Med ökad ålder och genomgångna livserfarenheter.

Hur mycket påverkas vi av händelser i omvärlden?

Hur mycket klarar vi av att hålla våra principer och moral

på en standard vi kan acceptera utan att

påverkas för mycket av sånt som händer i omvärlden???

Hur mycket av våra tankar och reflektioner

är en illusion och förvillelse?

Vad är sanning??

Det som är sant för en människa kan vara

falskt för en annan Och vice versa  …

Vi tycker olika i många ämnen!

Jag blev idag anklagad vid ett nyårsfirande för att ljuga

För att jag sa att jag tittade på vad klockan

var i mobiltelefonen

Jag tittade bara efter vad klockan var!

Den person som anklagade mig trodde att jag satt

och smygfotograferade med mobilen!?

Så olika kan vi uppfatta en och samma händelse

Personen ifråga gillar sannolikt inte att bli fotograferad

………………………………………………………………………………..

 

I samtiden i vår tid är det så mycket som

handlar om brott och straff

Vi översköljs av deckar romaner och deckar filmer

På tv och i media generellt sett. Med tv program

som efterlyst och En del andra tv program

av den rättsliga karaktären.

Vad har hänt med vår verklighet?????

Tack vare den prägel såna författare som Dostojevskij,

Franz Kafka, Agatha Christie, PD James  med

flera satt på  den skönlitterära

Agendan sedan slutet av 1800 talet och in i 1900 talet. 

Den tid som varit under 1900 talet till idag.

För att inte tala om inverkan av det som hände

mellan 1933 till 1945

i Europa som haft inflytande på senare generationer

som sedan filmkameran uppfanns kan bevittnas

av senare generationer

Hermann Broch skrev i början av 1930 talet

Om värdenas sönderfall och upplösning

Han skrev också om masspsykologi

All mängd med ytliga fiktiva deckar, vålds

och actionfilmer som

producerats och som ökat i antal mot

tidigare i slutet av 1900 talet

Sedan filmen uppfanns som konstnärligt media.

Det bildliga tänkandet har genom tv och

film satt sin prägel på livet

Det är skillnad på livet, konsten och litteraturen idag

Mot när Cervantes och Shakespeare levde i

slutet av 1500 och början av 1600 talet.

 

Med tro, hopp och kärlek om ett gott slut och ett Gott Nytt År 2023

 

Taleptox skrev

Den 20221231

<+>

  




Övriga genrer (Satir) av Taleptox VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-12-31 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP