Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

Jag har drabbats av problem
med mitt rotsystem
detta vimmel av mycel
som borde hålla mig stark och hel.

Det är så mycket som grävs fram
både damm och skam
så mycket som ska botas
och utrotas.

Skuggsamhället
men inte de som utnyttjar det
skuggor som är långa
från det förgångna.

Allt vi måste bära
på våra axlar i dag
det går inte att lyfta bort det
ens med rotbidrag.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-01-08 23:40



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Finns många Atlas idag som bär världens bekymmer på axlarna.
2023-02-20

  Anya VIP
Som så ofta en samhällsskildrande text. Jaa detta skuggsamhälle....tänker på djupa staten som det nu pratas om. En text som engagerar.
2023-01-13

  Respons VIP
Humoristisk betraktelse över det som tynger och snärjer i Livet. Jag hoppas att du inte får avslag på ditt rotbidrag;-)
2023-01-13

  Respons VIP
Humoristisk betraktelse över det tynger och snärjer i Livet. Jag hoppas att du inte får avslag på ditt rotbidrag;-)
2023-01-13

  BenGust VIP
Celltrådar att utröna invärtes.
Och alla de celler/grupperingar som bildats, men som egentligen borde sitta i cell.

2023-01-11

  Blomma-Stjärna VIP
å, så bra vers med rim
- om den inre och yttre världen
om historien, vi inte gjort upp med
på samhällsnivå
som på personbasis
2023-01-10

  Kajan VIP
Så smärtsamt tydligt sambandet visas mellan samhälle och individ; och den rotröta som sprider sig till synes okontrollerat påverkar alla.
2023-01-09

  Solstrale VIP
Stark och bra text med den egna liksom allas kamp!
2023-01-09

  Kungskobran VIP
Jag bär hela världen på mina axlar
snart orkar min rygg ej mer
jag kroknar av allt jag ser.

Men barnen ger mig hopp
med sin glädje och energi
när min tid för alltid är förbi.
2023-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra belyst om samhället vi lever i.
2023-01-09

  Öknens Ros VIP
Underfundig text, bra liknelse.
2023-01-09

  Cikoria Blå VIP
En dikt som säkert många känner igen sig i.

2023-01-09

    Sefarge VIP
Fyndig skrivelse
På gräsrots nivå
Om det rotlösa
i samhällslivet?
;)


2023-01-09

  Niliboy
Lasta det tunga på Herren i ett samtal, han älskar dig å vii dela dina bekymmer! Å säkert finner han på råd!
2023-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP