Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På nytt

Som om det inte räckte
med alla dessa dofter
och solens mjuka värme
och nyss avtagna koftor.

Så ser jag pigga myror
som vänder raskt på klacken
och bygger för en framtid
med nya barr på stacken.

Med sirligt höga knälyft
i vårliga romansen
och rusigt stolta, gälla skrik
så bjuds oss tranedansen.

För allting föds på nytt igen
naturens snilledrag
som ger oss kraft att ändå tro
det blir en morgondag.





Bunden vers av Lena Staaf VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-05-03 17:50



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Underbart målar du tranornas dans
och myrornas flit…

Våren andas i dina fina ord!
2024-05-06

  Monika A Mirsch VIP
Tack Lena för din
vårdikt -
skönt att mötas!
2024-05-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vårens magiska kraft att ge oss hopp och tillförsikt om framtiden.
2024-05-06

  Blomma-Stjärna VIP
nya tag - nyhetens behag !
2024-05-04

  BenGust VIP
Vårrusig pånyttfödelse av naturen i sitt överdåd.
2024-05-03

  Kungskobran VIP
Så fint om vårens återkomst

”och allt blir återfött”
2024-05-03

  Öknens Ros VIP
Våren en återfödelse som låter allt skapas igen och igen, en hänförelsens tid.
2024-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP