Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flygande

När du hackat hål på skalet
som skyddat dig
och låtit dig växa
spärrar du upp ögonen
mot en förunderlig värld.

Du står vid kanten
bländad av morgonrodnaden
och brer ut dina vingar
du vill både flyga
och stanna kvar.

Vid horisonten
ser du rök och dimma
du kniper igen ögonen
någon ger dig en knuff
och du sugs in i tromben.

Dina fjädrar ryker
det enda du har kvar
är din fantasi
ditt greppande med näbben
om guldkornen.

Nu flaxar du försiktigt
och följer med uppvindarna
dyker i luftgroparna
söker din flock
tillsammans blir ni
oövervinnerliga.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-28 20:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
En allegori om en människas öde....tänker jag. Känns som om denna människa funnit sin flock och flyger försiktigt i fortsättningen. Härligt att vara oövervinnerlig.
2024-04-09

  BenGust VIP
Ensam är inte stark.
Med flocken blir det
mer naturligt.
2024-04-04

  Bodingen VIP
"Små fåglar som sjunger för tidigt råkar ut för kattens klor."

De vete fåglarna om de vete katten.
2024-03-30

  Respons VIP
Ett naturens under så likt vår vanliga vardag.
2024-03-30

  Kungskobran VIP
Fint om de första trevande stegen ut i livet och fantasins stora betydelse.
Men se upp så att det inte går som för Ikarox.
2024-03-29

  Öknens Ros VIP
Den första och största flygfärden för en fågelunge, men hur går det när fjädrarna ryker?
2024-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om tveksamhet att lämna det vanda, trygga och flyga ut i det okända.
En extra applåd för det fina avslutet.
2024-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
världen är förunderlig - en fågelunges vindlande flygande i väg är inte så olik en tonåring som lämnar hemmet... - en spännande och ömsint text
2024-03-28

    Sefarge VIP

Inspirerande skrivet om att
våga kasta sig ut och fly
den trista verkligheten
och flyga in i fantasin
Som kan bli till ett
sätt att överleva
Tills man funnit
sig sin egen
flock i till-
varon?
;)


2024-03-28

  Eva Langrath VIP
Spännande dikt där jag följer den nykläckta fågelns möte med världen.
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP