Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattpatrullen

På morgonen
spår efter nattpatrullen
tvåtåiga efter älgarna
rådjuren och hjortarna
som läst av blodtryck
vänt på kroppar
bytt kateter
tröstat sömnlösa
medan vi andra
intet ont anande
har sovit vidare.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-04-18 18:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker mycket om. Dessa spår av hjältar. Spår som kanske är osynliga jämfört med spåren i snön.
2024-04-20

  Kungskobran VIP
Det är många som måste jobba natt
det sliter på kroppen
men för en del passar det bra.
Det är tur för oss dagmänniskor att de finns.
Vårdpersonal är underbetalda även de med nattillägg.
2024-04-19

  BenGust VIP
Nästan omärklig glidning från hjortdjursjakt till sjukvård.
2024-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Tolkat texten som en hyllning till sjukvårdens personal som jobbar på nätterna och tar hand om de sjuka meden vi som är friska sover gott hemma.
2024-04-19

  Elaine.S VIP
Medan vi sover finns det en verklighet som pågår.
2024-04-19

  Blomma-Stjärna VIP
trodde det handlade om sjuksköterskor på sjukhus men utifall det gör det - var någonstans - mitt i skogen? - och två-tåiga?
2024-04-19

    Sefarge VIP
Mycket smart belysande skrivet!
Om vad som glömskt pågår
vid nätter av överlevnad
hos varelse med olik
-artade fötter!
;)
2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP