Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älgen

En flicka har flyttat in
i grannhuset
hon heter Älgen
ropade vi skrattande
till varandra
Älgen Älgen ha ha ha
men mamma sa
att hon heter Eljen
eller Ajliin
Eileen stavas det
men Älgen var roligare
vi lekte att vi var jägare
som skulle skjuta Älgen
vi pepprade henne
med snöbollar
hon gav igen
det får man ge henne
fast hon var ensam
vi fick snöbollar i ansiktet
nära ögonen
det är emot krigets lagar
vi grät och gick in till fröken
som tröstade oss
där ute satt hon ensam kvar
på skolgården
Eileen.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-04-04 16:14



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Mycket bra beskrivning av händelse i diktform och den vuxnes reaktion
Igenkänningsfaktor
2024-04-18

  Elaine.S VIP
Så brutala barn kan vara i sin framfart, kan känna igen liknande upplevelser från egen barndom.
2024-04-15

    Sefarge VIP
En skrivelse som manar till
eftertanke och ger bilder
till egen barndom.Till alla
dem som mobbats och
de mobbandes hand
-lingar går tanken
Att man tagit lär
-- dom därav
För empati
växer ej på
Träd det
Måste
alltid
vårdas
milt in
-uti?
;)








2024-04-05

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en liten tjej som försökte försvara sig, men inte lyckades.
2024-04-05

  Öknens Ros VIP
Barn är barn, men kan också vara grymma. Rent oförstånd eller medvetet kvittar, skadan redan skedd.
2024-04-05

  Kungskobran VIP
Barn är grymma

2024-04-05

  Respons VIP
Så lätt det är att göra sig rolig på andras bekostnad och leka grymma lekar. En dikt som påminner mig om hur svårt det är att vara barn ibland.
2024-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP