Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odling

Man kan odla sin trädgård
sin skog eller sin åker
som man matar med konstgödsel
som rest över havet.

Man kan föda upp barn
och mata dem med det man odlat
eller med djur som ätit soja
från Brasiliens nedbrända skogar.

Man kan mata lax med soja
och nermald strömming
och spruta in röd färg
så de blir aptitligt rosa.

Man kan odla celler
från ett djur och skona djuret
och tillverka kött och fisk
tänk, vad människan kan!

Man kan också odla sin ilska
sin vanmakt eller sin hoppfullhet
det mesta kan man odla
och få att växa
till oigenkännlighet.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-02-24 22:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra text som manar till eftertanke, vi bör vara försiktiga med vad vi odlar.
2024-02-26

  Blomma-Stjärna VIP
som du säger det, i snygg fri vers; vi människor har många möjligheter - därför har vi också ett ansvar - men det är viktigt att vi samlas under vissa etiska och moraliskt hållbara lagar, för att inte ta genaste, grymmaste eller girigaste vägen - det slår fel om vi glömmer att sätta oss själv i rätt position, som en del av moder jords barn!
2024-02-25

  Kungskobran VIP
Jag odlar min lycka var da
det känns skönt och bra
Känslorna är på topp
men se opp
så inte ilskan tar fart
och ruinerar allt det som är underbart
2024-02-25

  Öknens Ros VIP
Ja, det mesta kan människan odla t o m sin ilska.
2024-02-25

  Gunnar Hilén VIP
Du sticker hål på "det fina" och visar oss vad vi kanske alla känner mer och mer...vreden. Snyggt !
2024-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP