Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flätor

Hon sitter på marken
vinterkylan går igenom kroppen
snålblåst
sneda blickar
några nyfikna
några leende
några med strama ansikten
bortvända.

Men det är bara en liten tjej
med prydliga flätor
gör väl ingen förnär
med sin skylt
”Skolstrejk för klimatet”.

Men de är rädda
de som företräder fossilbolagen
de som har pengarna och makten
de som har allt att vinna
och allt att förlora.

En som är förlorare i dag
är en annan liten tjej
med prydliga flätor
över hela huvudet
och uppsvälld mage
i torkans Somalia.

Där regnet kommer
en kort period på året
då det gäller att samla vatten
men det här är första året
då det inte kommer
något regn alls.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-03-21 17:57



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Kapitalet fördärvar - andras svält och död blir för de stora bolagen till guld -

Greta och andra ungdomar som protesterar inspirerar!

Aktuell och stark text.

2024-03-28

  Eva Langrath VIP
Stark dikt om den värld vi lever i.
2024-03-28

  Öknens Ros VIP
De stora bolagen dominerar i sin kraft av sin makt och sina pengar.
2024-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Dessvärre är det många, alldeles för många vill tjäna pengar och inte bryr sig om följderna som speciellt drabbar länder som redan har det svårt.
Det håller på att ske en förändring, men det går trögt.

2024-03-21

  Respons VIP
Flickor med flätor blir symboler för drömmen om en rättvis jämlik värld. Bra!
2024-03-21

  BenGust VIP
Miljömedvetandet har tydligen
inte gått nog djupt ner i medvetandet
på politiker och en del företagare.
Visst går det framåt, men för långsamt.
Naturligtvis drabbas monokulturer i
Afrika hårdast.
2024-03-21

  Kungskobran VIP
Flickor med flätor är något speciellt, jag brukade få fläta min storasysters hår i bland och blev ganska bra på det. Kunde tom fläta kringlor
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP