Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldrande

Livet, en match att spela,
ständigt ändrade regler,
unga, fulla av framtidslöften,
åldrande kroppar kämpar mot,
misstag bombar självkänslan.

Matchen synes orättvis,
domaren visar ingen pardon,
hemhjälpen inflateras, urholkas,
regler ändras igen, och igen,
håll fast, följ med.

Vi lär omigen att älska,
skratta, dansa,
även då i varje steg smärtan förnims,
befläckade är våra kroppar.
befläckade är våra sinnen.

Så låt spelet fortgå,
med heder och värdighet,
om än åren läggs på hög,
sinnet håller ungdomen,
och vi kan ännu leka.




Skapa | Skriva av Linil VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-12 10:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP