Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjärilsvinge

formlös
som aggressiv rök
utan eld
är stegen
samtidigt
en
dörr///
speglad
som en
levande målning
ur en annan
människa -
här här här, och nu
osynliga broderier
av den vackraste
poesin -
ligger som en
sänghimmel
över
världen;
blind av förvåning
för änglarna
som minns
alla gånger du i
förtvivlan
velat glömma dig själv,
målade
dom dit
dig istället
på fjärilens vinge
och du blev
solen
av ett
evigt
minne
som rinner ner
genom tratten där
människan
förvandlar
tid
till
diamanter
i drottningens
diadem
härifrån är människans
hela värld
en sovande myrkoloni
i en pojkes
huvud




Fri vers (Fri form) av Knark VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-14 20:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Michael Strunge XII
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP