Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zen och konsten att sköta en motsträvig beroendepersonlighet

Fredagkväll,
alla tomma whiskyglas
sjunger fint i kör,
till tonerna av Motörhead
dansar alla mina
druckna pilsnerstop,
alla klämda vinbibbor
skrattar gott
på min bekostnad
och talar högt
med spöklik röst...
"hej hej minns du oss
dina gamla vänner,
minns du oss?"
Nej, jag försöker
glömma erat svek,
glömma att ingen whisky
är tillräckligt stark
för att tvätta bort
en identitet,
inga pilsnerstop
är stora nog
att fylla hålet
i en själ,
och inget vin så sött
att det kan balansera
eftertankens bittra
tanniner, nej
mot tomheten
finns bara en enda sak
som du kan sätta
och det är
tomheten själv,
så möt den halvvägs
töm dig själv
innan nån annan
hinner före
så, och endast så
kan du få en smak
av det bestående rusets
gråblå horisont




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-01-16 15:03



Bookmark and Share


  Katinka VIP
En bitter skål!
2023-01-19

  lodjuret/seglare VIP
Jag har vissa problem med att läsa den här texten. Kan vara att jag bara är trött och måste återkomma till densamma. Jag gör kanske just det, läser den ännu en gång, med yttersta svårighet'er...
2023-01-18

  Respons VIP
Väldigt kloka ord om att motstå frestelsen till ytterligare rus och att möta tomhet med tomhet.
2023-01-18

  Pertomas
Yes men tomheten är fylld av interaktion.
Fint!
2023-01-18

  Staffan Nilsson

Allvarlig, positiv titel med sköna associationer!
Brödtexten sorgsen som tillsammans med titeln ger ton av AFV.
Den här är bra!

2023-01-16

  rostspik VIP
"Eftertankens bittra
tanniner"
Gillar formuleringen!
2023-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP