Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Tyst fråga för djuphavsfiske

-

Tänk: vad är jag?

En enkel fråga.

Den borde vara självklar.

Du kan säkert komma på mängder med svar.

Abstrakta teorier som ska beskriva det du är.

Ord som försöker kommunicera den existens som du bär.

Kommer du fram till något djupt?

Eller tekniska förklaringar var modeller från utsidan ska förklara vad du är?

Kanske svaret vilar.

I djupet av det som är.

Det som du kan känna.

När du stannar upp och från insidan känslan har.

Varelsen du är känns påtagligt levande.

Avslappnat fokus på ingenting alls.

Bara att finnas till.

Känna varje cell.

Är fantastiskt nog.

Någonstans där i mitten.

Av att känna varandet i dig.

Börjar vi kanske närma oss.

Frågans utforskande på riktigt.

Inga svar kommer nog fram.

Men kännedomen kan öka.

Frågan känns mycket mer naturlig.

I bakgrunden den växer.

Vad är jag?

Löses bäst utan fundering.

I upplevelsens tankelösa värld.

-




Fri vers av PFJS
Läst 28 gånger
Publicerad 2023-01-16 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS