Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Naken identitet

-

Naken poesi doftar

Illa ibland

För vissa näsor

Som är vana med mindre naket.

-

Parfymer yr och aromer doftar där. I sagorna som spelas på livets teater. Glamour och blinkande ting. Saker som gives värde, fylld med illusionistisk tyngd

Genom sagan vi berättar

Små och stora varje dag

Ett snurr av narrativ

-

Klä av uppfattningen

Sortering och filtrering

Låter rimligt att ha

Pausa en stund

Reflektion i tystnadens tid

Stiga ut ur de berättelser

Som enbart finns som spekulering

tankar om varandra som utgör utmaningen att leva tillsammans

Narativen som övertar

spretar och delar

Utmanar synen av att det externa

Är en statisk objektivitet

Oberoende varande

Delad av alla

Samtidigt som vårt eget

Självlurade perspektiv

Tror sig ofta vara

Ofelbart sant

Du ljuger eller har fel

Om du säger emot det jag såg.

-

Noterar inte djupet

Insikten som finns

Att olika perspektiv

Som formar din syn

Skakar om modellen i sinnet

Vår mentala värld

Burar med osynliga galler

Stiger ut och tittar ut (in)

Ökad översikt

Synen ser berättelser

Roller som levs

Riktiga i det abstrakta

Tanken som pratar

Återlever och dömer

Händelserna som händer

Sin egen roll i relation

Till det uppfattande separata

Externa arenan

Utspelar livets scen.

-

Förföriska berättelser

Håller ihop det djupa lager

Av mentala institutioner

Vi gemensamt lagt på lager

En genomskinlig plastfilm

Målad med krumelurer

Fyller det nakna med kläder av färg

Berättelser från vårt inre

Kastat ut och antaget som

Objektiva observationer

Sannhetens verkligheten se

Instängd i sitt sinnes bild

Där självmedvetandet finns.

-

Ingen blir skadad,

Av nakna tankar.

-




Fri vers av PFJS
Läst 40 gånger
Publicerad 2023-01-19 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS