Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Den vanlige

Det är några som genom sina fördomar

pekar ut honom för att vara

en mycket konstig människa

”Jag är en helt vanlig kille” säger han då

”Du är en mycket konstig kille”

Säger en kvinna åt honom

”Jag har inte hittat på det här” säger han

”En sån skuld vet inte jag

om jag vill leva med” säger en man åt honom

”Ni förfrämligar mig och vår relation,

och gör mig ansvarig för er känsla

av främlingsskap” säger han

”Det är du som är konstig, inte vi.

Vi är vanliga” säger en man

”Vad är att vara konstig?” säger han

”Varför ställer du så dum fråga?” säger en kvinna

”Det är det som du gör som gör dig konstig”

Säger en man till honom

”Vad har jag gjort som är så konstigt?” säger han

"Du har suttit och petat dig i näsan!!" säger en kvinna

”VI håller dig under uppsikt” säger en man

”Han blir på-spionerad och han vet

inte ens om det” skriver en man på en chatt

”Va bra då kan jag försöka leva så vanligt

Som möjligt är” tänker han

”Du är en mycket konstig eremit”

säger en kvinna till honom

”Vad bra då slipper jag att ha

att göra med er andra” tänker han

”Prata inte med främlingar, sjöng Dio 1983”

säger han till dem

”Varför säger du så?” frågar en kvinna honom

”Folk är konstiga, när du är en främling,

sjöng Jim Morrison i the Doors 1967” säger han till dem

”Det var ju 56 år sedan” säger en man

”Då så, då är det sant fortfarande” säger han

”Sant att han sjöng det ja, men är det sant?” säger en man

”För den vanlige kan det vara det” säger en kvinna

 

Taleptox Skrev

Den 20230121

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-01-21 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP